Books Actually

 
Nestled in the heart of Singapore's most hipster area - Tiong Bahru, the twelve year-old book store Books Actually is truly a paradise for book lovers.
 
 

Nép mình trong một góc khiêm tốn ở Tiong Bahru - chốn hội tụ những quán cafe ăn uống phong cách nhất Singapore, tiệm sách 12 năm tuổi Books Actually thực sự là thiên đường dành cho người yêu sách.   

TFOS1832.jpg

Books Actually has long become a favorite destination for creative readers. It attracts not only fans in Singapore but also foreigners all over the world when they travel to the Lion City.

Like them, I always have had an urge to revisit this place whenever I was in Singapore, even though I don't intent to buy any new books. Indeed, people go here not only to bring home their favorite books but also to meander through this small bookstore and enjoy some calming moments of their own. 

Books Actually từ lâu đã là một địa điểm đến ưa thích của không chỉ những người thích đọc ở Singapore mà còn thu hút nhiều lượt khách du lịch ghé thăm mỗi khi có dịp du ngoạn đất nước Sư Tử này.

Cũng như họ, trong tôi luôn có một sự thúc giục vô hình, nói với bản thân rằng phải dành thời gian ghé thăm nơi này dù lịch trình ở Sing có bận rộn đến đâu. Những người đến đây dường như không phải chỉ để mua sách, họ đến để tìm một khoảng lặng khó kiếm đằng sau tấm cửa kính của tiệm, để dành cho bản thân một nhịp thở sâu nhẹ tênh giữa sự tất bật, quay cuồng hàng ngày. 


 
Even if you’re not in the need for buying a new book, you still feel drawn to the shop and just want to meander through & enjoy some calming moments of your own.
 
TFOS1835.jpg
TFOS1831.jpg

You may argue that we should visit Kinokuniya or Popular whenever we want to buy a book; Why take such a long road to Tiong Bahru to buy one which might not be available in this teeny bookstore. You're totally right but as a book lover, I cannot agree with you. Since book is a good mate to my soul, I don't just buy it, I discover it. The feeling to wander around all the well-selected fiction & non-fiction and find the treasure in giant island is hard to explain. 

Bạn có thể thắc mắc sao phải đi một quãng đường xa đến vậy chỉ để mua một quyển sách trong khi bạn có thể ghé thăm bất kỳ chuỗi tiệm sách nổi tiếng nào ở Sing như Kinokuniya hay Popular gần nhà để mua được quyển mình yêu thích. Là một người yêu sách, rất tiếc mình không thể đồng ý với ý kiến này. Một khi bạn đã dành tình yêu cho một thứ gì đó, bạn có thể dành hàng giờ lang thang, đắm chìm cùng thứ mình thích mà không ngại vất vả, ngại mất thời gian vô ích. 

TFOS1830.jpg
 
I think you don’t have to be a book lover to enjoy what Books Actually offer, but if you are, you’d probably find yourself returning time after time just to randomly pick up some books you have no idea about.
 

Books Actually emulates the kind of serenity you experience while looking at Monet's masterpieces. 

Books Actually là nơi giúp bạn có không gian thoải mái, tĩnh lặng để tự do lựa chọn những quyển sách yêu thích. Nếu bạn là một người yêu sách và có dịp đặt chân đến Singapore,nhất định bạn phải ghé qua Books Actually, tiện thể khám phá khu Tiong Bahru - nơi hội tụ của rất nhiều quán cà phê, tiệm bánh nổi tiếng nhất ở Sing. 

TFOS1837.jpg

How to get there

Visit website: Books Actually

They do offer online shopping service which deliver the book at your door but why miss another chance to visit this wonderful place?

 

Hướng dẫn cách đi

Ghé thăm website của tiệm: Books Actually

Address/Địa chỉ:

Books Actually
 9 Yong Siak Street
Singapore 168645