The Refinery

 

Hidden near Lavender MRT, The Refinery is surrounded by old-styled buildings and constructions, which can be hard to catch your attention at the first glance. However, once you notice its modern open space with welcoming glass doors, your curiosity will be immediately aroused and you won't be able to stop yourself to give it a try. 

Jalan Besar là một trong những khu không nổi tiếng ở Sing nhưng lại ẩn chứa rất nhiều chốn thú vị cho những ai chịu khó khám phá. The Refinery là một trong số đó. Giấu mình trong một góc nhỏ yên tĩnh, lại bị bao bọc bởi nhiều toà nhà cũ kỹ và công trường còn ngổn ngang, rất dễ bỏ qua The Refinery nếu bạn không để ý kĩ. Nhưng một khi đã thấy không gian mở hiện đại, cửa kính đón nắng ấm áp của quán, bạn không thể chối từ sự tò mò muốn ghé thử của chính mình.

TFOS1813.jpg
TFOS1803.jpg

DECOR & Space

 

With that first impression on the exterior, you hope for more on the interior. Indeed, good impressions continue to count when the doors open. 

The place is surprisingly spacious, unlike most cozy yet tiny café shops in Singapore. The ambiance is vibrant, furnished with marble, dark wooden tables and chairs. The Refinery's aesthetic follows minimal & industrial design, which makes the space seems roomier.

Với sự thu hút ban đầu về vẻ ngoài ấy, bạn trông đợi The Refinery sẽ tiếp tục gây ấn tượng với mình bằng những gì thể hiện bên trong. Và thực sụ là bạn sẽ không phải thất vọng. 

Không gian rộng rãi bất ngờ so với những quán café thường thấy ở Sing. Thiết kế theo 2 phong cách đặc trưng nhất thời hiện đại là minimalism và industrial, đề cao đường nét tối giản hết mực, càng làm tăng thêm khoảng không vốn đã đầy ắp của quán. Sự ấm áp. hài hoà từ nội thất gỗ và đá cẩm thạch dường như kích thích khẩu vị, khiến bạn muốn thưởng thức những tách cà phê và bữa ăn của mình tại đây, ngay lúc này.


TFOS1819.jpg
TFOS1759-Edit.jpg
 A cozy, bright, and airy space 

Honestly, based on its look, my partner and I were sure that this would be a western-style restaurant, but by the time we saw the wall decoration full of iconic Japanese cartoon characters, we concluded this restaurant must represent Japanese food & drink culture. 

Đọc đến đây, chắc bạn cũng như chúng tớ, cứ đinh ninh đây hẳn là một nhà hàng kiểu Âu lịch lãm, nhưng suy nghĩ đó sẽ bị gạt đi nhanh chóng khi  bức tường trắng trang trí đầy những nhân vật hoạt hình nổi tiếng, biểu tượng của văn hoá Nhật Bản hiện ra trước mắt. The Refinery là quán Nhật 100% với menu từ đồ ăn đến nước uống đều mang đậm phong cách và hương vị Nhật Bản. 

 
TFOS1762.jpg
 

 

Funny illustrations of Japanese anime & manga characters such as Pikachu, Doraemon, Hello Kitty on white wall gives this modern destination a cheerful feeling.

Mảng tường trắng đầy ắp những hình vẽ vui nhộn của các nhân vật manga & anime nổi tiếng Nhật Bản mang lại điểm nhấn đối lập đầy thú vị cho không gian hiện đại có phần tĩnh lặng, khô khan của The Refinery.

 

Cute yet meaningful quotes based on running promotions or seasonal favorite dishes.

 

Những câu quote đùa vui thông minh dùng để giới thiệu những đợt khuyến mãi hay các món đặc trưng theo mùa của quán.  


Food and Drink

They serve all-day meals so it's kinda like one-stop hot-spot for you to while away the day and night. While the menu for brunch and lunch are overwhelmed with many irresistible options, wait for even larger selection of mains, platters & skewers for dinner. 

Bạn có thể ngồi đây cả ngày mà không phải đi đâu vì quán phục vụ đầy đủ từ cà phê, bữa sáng, bữa trưa, bữa tối, thậm chí cả rượu và cocktail về đêm. Quán thay đổi, đan xen các món phù hợp với tính chất từng bữa ăn, khiến luôn ngập trong nhiều lựa chọn và không biết phải ăn gì.

Quick comparison between brunch, lunch & dinner menu
(click to enlarge - Source: The Refinery website)
 
Screen Shot 2017-09-13 at 11.11.31 AM.png
 
Beside food, you also have many choices for drink, varies from coffee to tea to Japanese signature highballs

THOUGHTS for FOOD

 
TFOS1787.jpg
 
You may not be able to finish the whole dish alone

Our choice for lunch was a set of Refinery Gyudon (Truffle Hon Shimeiji Mushrooms, Tare Marinated Beef, Spring Onions, 72 Degree Onsen Tamago). The dish alone costs you $17 and $5 more to have potato salad, miso soup and a drink of your choice. The set is valuable because a drink alone already costs you like $5- $6. You may think the price is high but given the portion it served, you will find it reasonable and feel fulfilled later. 

Chúng tớ gọi 1 set Refinery Gyudon (bao gồm Nấm Truffle Hon Shimeiji , Bò ướp sốt đậu nành, Hành lá, Trứng hấp lòng đào)Giá của một phần cơm bò không là 17$, nếu gọi set sẽ thêm 5$ nhưng bạn sẽ được thêm một thức uống và side-dish như salad khoai tây nghiền. Recommend mọi người gọi set vì chỉ tính riêng đồ uống nếu gọi riêng không thôi đã lên tới hơn 5-6$ một phần rồi. Phần ăn rất nhiều, đầy ắp đến nỗi một người ăn không thể nào hết. Xứng đáng với giá tiền cao hơn mặt bằng chung này. 

 
The bowl overflowed with tender sliced beef, juicy mushroom, green onion and sesame seed. I guess the secret lies in within the well-balanced, flavorful and rich soy sauce and truffle.
TFOS1788.jpg
 

" THỊT BÒ RẤT MỀM, SỐT ĐÚNG KIỂU ĐẶC TRƯNG CỦA NHẬT NÊN VỪA CÓ VỊ THƠM CỦA DẦU MÈ, VỊ MẶN CỦA XÌ DẦU, ĂN RẤT HỢP CƠM DẺO. "


 
Crisy on the outside and soft in the insde - That’s all we need for a good crepe
TFOS1800.jpg

We also tried Tokyo Crepes (Orange Infused Crepes, Coffee, Caramelised Banana, Ice-cream), which was the priciest dessert on the menu ($14) but it was only $7 due to 50% discount. It was very sweet for my taste ( I'm a non-sugar everything kinda person) but my partner seemed to enjoy it without any complain. 

Chúng tớ cũng thử một món tráng miệng là Tokyo Crepes (bánh crepes vị cam ăn cùng với chuối caramel và kem)  vì đang được giảm giá tới 50%. Nó quá ngọt với tớ (tớ quen chế độ ăn không đường) nhưng bạn tớ thì có vẻ rất thích và ăn một mạch hết. Nếu bạn thích món ngọt thì món này rất đáng để thử. 


THOUGHTS FOR DRINKS

As a coffee-lover, I believe you can tell a coffee shop is good or bad base on its basic coffee range like latte, cappuccino, therefore, I usually try these basic coffees whenever I went to the new coffee shop. I did order a cup of cappuccino and it didn't impress me. I should have called their signature - coffee baller (frozen espresso ball with warm milk) instead.  Unfortunately, we had to leave at 6 pm so we couldn't enjoy the evening here. But from what I saw on the Internet, The Refinery at night must be cool enough to worth a visit . We couldn't wait to head back for a date night drinks.

Là một người ghiền uống cà phê, tớ nghĩ ta có thể nhận xét đó là một tiệm cà phê ngon hay dở dựa vào những món cà phê cơ bản nhất trong menu như cappuccino, latte... Vì vậy, tờ thường có thói quen chỉ thử những món này ở quán mới. Với The Refinery, tớ chọn một tách cappuccino nóng để thưởng thức cùng với bánh waffle. Vị cà phê thú thật là không gây ấn tượng nhưng cũng không gọi là tệ. Đáng lẽ tớ nên thử thêm món đặc biệt của quán là cà phê tròn ( viên cà phê được đông đá uống cùng với sữa nóng). Nếu có dịp ghé đến bạn hãy thử món này nhé. À, chúng tớ không có dịp ở lại quán vào buổi tối nhưng xem trên mạng thì buổi tối khá đông, mọi người có vẻ thường tụ tập bạn bè hoặc hẹn hò ở đây. Bạn có thể thử cùng người yêu nếu có dịp :)

 
Night vibe at The Refinery
Source: The Refiney Website

Source: The Refiney Website


SUMMARY

The Refinery's got everything you need from a casual dining, to a coffee station, to a bar to chill out with friends, finding a place for group gathering have never became easier. Furthermore, if you live near by, it could also serve as your escape workplace due to its roomy space and low number of customers (of course only during work hour). I can picture myself becoming a "regular" there - sipping coffee in the morning, craving sweets in the afternoon and chatting endlessly with friends during the night.

So if you're around Boon Keng or Lavender MRT and looking for an ideal place to share good food & funny talks with friends, snag a table at this Jalan Besar hotspot. 

The Refinery là một điểm đến lý tưởng dù bạn sống và làm việc ở Sing hay chỉ đi du lịch. Bạn có thể tìm thấy mọi thứ mình cần ở đây, từ một buổi trưa vội, một brunch thong thả cuối tuần hay chốn rộng rãi buổi tối để tụ tập bạn bè cùng nhau ăn uống, trò chuyện sau giờ làm. Còn nếu bạn đi du lịch và tình cờ muốn tìm một chỗ ăn uống nghỉ ngơi ở quanh Boon Keng hay Lavender Mrt, đừng bỏ qua The Refinery nhé!

Must-try

For meals:
- Refinery Gyudon
- Gyuniku Donburi
- Salted Egg Onion Rings
- Cauliflower Fritters

For sweets fan:
- Chicken-Not-So-Little Waffle
- Tokyo Crepes

For coffee-lovers:
- Coffee baller

How to get there

  • MRT: 5 mins walk from Lavender MRT.
    • Nearby MRT stations: Lavender, Boon Keng, Farrer Park, Bendemeer.
  • Bus: Just use your mobile app to find the best bus service :P

Visit their website: The Refinery Cafe

The Refinery Cafe
 115 King George's Avenue #01-02,
Singapore 208561

Reservation is encouraged especially on weekends.